2009. december 22., kedd

Boldog ka-rá...... - nem megy

Mindenki készülődik, jön a karácsony... Úgy tűnik ebben a nagy, rohanó, vásárló, ideges tömegben, hogy csak én nem rohanok velük. Miért tenném? Részint butítás ez az egész, a fogyasztói társadalom nagy őrülete, hisz ilyenkor el lehet adni mindent. Ez szomorú. Szomorú, hohy pénzben, számokban vált kifejezhetővé a szeretet. SZERETET. Szeretet-e az, ami megvásárolható, mely egy évben egyszer (vagy csak néhány alkalommal) kerül kifejeződésre?! A hektika, az idegesség, a rohanás szövi át a karácsonyi készülődést, noha a befelé fordulás időszaka kellene, hogy legyen ez a pár nap/hét.
2001. Kiabálás, veszekedés, sírás. Fojtott lélegzetvétel, hallgatózás. Sírás. SÍRÁS. Idegesség, néhány pofon... Valahogy így kezdődött, végződött, zajlott... Nem kedvelem azóta a karácsonyt. Képmutatás. Fogyasztói társadalom. Mosoly mögé rejtett indulatok. Húscsócsálás és eltúlzott alkoholfogyasztás. Önmagukból kifordult emberek, mértéktelen pazarlás...
Hangyák... Jönnek a hangyák. Az emberek eltűnnek. Ez már nem az a világ, ami volt. A szeretetet felváltja a számítás, az önzés, a csalás. Nem tudom, mi lesz velem, velünk, akik még nem kerültünk be az örvénybe. Felfalnak. Eltaposnak. De nem törnek meg!

2 megjegyzés:

Monique írta...

:'(
Beírtam egy majdnem 15 soros megjegyzést, és eltűnt...

Névtelen írta...

Nem tudnál egyszer valaminek, csak szimplán örülni???
-W.R.-