2009. március 10., kedd

Tavaszi megújulás



Itt a tavasz! Ez szerintem az év legmozgalmasabb időszaka. Mindig történik valami, ami miatt érdemeses feleklni: visszatérnek a kismadarak, akik vidáman repkedve fognak új fészek építésébe, rügyeznek a fák, majd virágba borulnak, hogy elbódíthassanak illatukkal. A hosszú, kegyetlen, szürke tél után most visszatér a fény és a szín a mindennapjainkba.

Azonban nemcsak a természetnek kell ilyenkor megújulni, hanem nekünk is. Tavaszi nagytakarítás, tavaszi méregtelenítés... A lakásból; a szobánkból kiszórjuk a felesleges holmikat, melyek csak a pozitív energia áramlását blokkolják, majd pedig minden sarkot kitakarítunk. Ezzel az elménk is megtisztul a rárakódott porrétegtől. A testünkért is tenni kell! Egymást érik a magazinokban a méregtelenítési tippek, és nem véletlenül. A tél során sok-sok méreganyag halmozódott fel mindenki szervezetében, és úgy lenne jó nekivágni a tavasznak, hogy ezeket eltűntetjük, kitisztítjuk. (A katolikus kultúrkörben sem véletlen a negyvennapos böjti időszak a tavasz kezdetén.)


Tehát Tafi is igyekszik, hogy most kevesebb mérget hamizzon, és a már meglévőket kitisztítsa. Ezért egy hónapig nem eszik csokit, meg kakaót, minden reggel megiszik egy bögre csalán teát (!), és még önmagához képest is sok gyümölcsöt is zöldséget eszik.


Kalandra fel, méregtelenítsetek!

Nincsenek megjegyzések: